vineri, 12 martie 2010

Violenţa în România

Cu toţii am observat că românii se disting dintre toate celelalte popoare numai prin trăsături negative: sărăcie, mizerie, hoţie şi nu în ultimul rând, prin violenţă.

Dacă v-aţi uitat vreodată la Ştirile de la ora 17:00 aţi şti că sunt ştirile groazei. Sunt relatate pe scurt numai nenorociri: Unul şi-a omorât tatăl cu un topor, altul a violat o babă, o copilă de 15 ani este gravidă cu un moş de 70, iar Gheorghe a bătut-o pe Leana, concubina lui, de a băgat-o în spital.

Ce nu înţelege multă lume e de ce bărbaţii se consideră superiori/”cocoşul casei”, iar prin aceasta superioritate înţeleg că trebuie să-şi lovească cu bestialitate soţiile până le lasă lipite de podea. Cu siguranţă numai în România se întâmplă ca femeile să nu divorţeze nici daca sunt bătute, pe motiv că ” au copii împreună şi mai bine stau şi înghit”, iar Leana se întoarce la bruta de bărbat pe care o are, după ce iese din spital şi nici n-are de gând să depună plângere la poliţie ” că nenorocitul o omoară”.

Părerea mea este că, dacă femeile ar fi hotărâte şi ar lua atitudine, bărbaţii n-ar mai fi aşa. Şi decât o relaţie care bazată numai pe respect şi dragoste nu e , mai bine deloc.

Dacă o să aveţi vreodată o zi liberă, vă recomand să vă uitaţi într-o zi la ştiri şi sigur o să rămâneţi terifiaţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu