vineri, 12 martie 2010

Cum să NU iei la naţională

Acest post este despre cum să nu ajungi la olimpiadă la faza naţională. Nu vreau să credeţi că am sperat că voi ajunge, dar vă pot spune ce fac eu de obicei în astfel de situaţii. Există mai multe situaţii, dar o să expun doar una.

Pasul 1 – Te hotărăşti să te duci la olimpiadă la o materie unde sigur nu excelezi, aproape că nu ştii nimic.

Pasul 2 – Te lauzi peste tot că te duci la olimpiadă şi îi spui mai ales profului.

Pasul 3 – Pentru faza pe şcoală nu înveţi nimic, că sigur îi trec pe toţi.

Pasul 4 – Cu puţin noroc treci la faza judeţeană. În niciun caz nu te-apuci de învăţat. Continuă să te lauzi, mai ales că mergi la judeţeană.

Pasul 5 – Te trezeşti în ultima săptămână înaintea olimpiadei că nu ştii nimic şi nu ştii la ce te mai duci. Nu e nimic, nu te stresa, încă ai timp să înveţi.

Pasul 6 – Te hotărăşti să stai acasă câteva zile ca să-ţi înveţi. Prima zi pierzi timpul la calculator sau cu câteva filme. A doua zi pui piciorul în prag şi spui:”gata, mă apuc serios de lucru”. Renunţi după vreo două ore, convins că e deja prea mult şi mai ales că deja te doare capul. În plus, ziua care ţi-a mai rămas e suficientă ca să înveţi tot.

Pasul 7 – Te trezeşti, îţi deschizi caiet, manual, citeşti şi nişte eseuri, referate, te uiţi pe nişte subiecte, faci în aşa fel încât să zăpăceşti toate informaţiile că oricum sunt prea multe.Apoi te culci că deja s-a făcut târziu şi trebuie să te prezinţi devreme la olimpiadă.

Pasul 8 – Când te vezi cu subiectele în faţă începe tot ce e mai important. La primul exerciţiu te faci că nu înţelegi cerinţa şi scrii ce îţi vine, eventual ceva poveşti cu zâne.

Pasul 9 – Observi că-ţi scrie prost stiloul. Te decizi să-l desfaci şi să vezi care e problema. Bineînţeles că faci în aşa fel încât să scoţi rezerva şi dai nişte cerneală atât pe foaie, cât şi pe tine. Te chinui să ştergi, apoi îti aminteşti că mai ai un stilou la tine şi începi să scrii cu acela.

Pasul 10 – La al 2lea exerciţiu nu ştii ce să scrii, pentru că nu-ţi mai aminteai ce-ţi ” învăţaseşi” şi scrii nişte teorii de-ale tale, le elaborezi frumos încât să-ţi ia mult timp. Pe al 3lea exerciţiu ştii să-l faci, îl începi, dar ţi se spune că au trecut cele 3 ore şi trebuie să predai lucrarea.

Aceştia sunt cei mai simpli 10 paşi prin care sigur nu iei la naţională. Crede-ţi-mă că, urmându-i, visul vostru de a nu ajunge vreodată la naţională va deveni realitate, vă spune un specialist în astfel de situaţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu