vineri, 12 martie 2010

Spune NU drogurilor!

Din câte observaţi, astăzi m-am alăturat campaniei “Spune nu drogurilor” deoarece chiar cred în ea. Mă bucur că deocamdată sunt un adolescent cu picioarele pe pământ, capul pe umeri şi fără vicii. Eu am avut parte de o educaţia adecvata ca să fiu convinsă ca nu trebuie să mă apuc nici de fumat, nici de consum de droguri, de aceea m-am gândit să le ofer tinerilor câteva idei ca să mi se alăture.

10 motive ca să spui NU drogurilor:

1. Adolescenţilor le place să fie independenţi. În niciun caz nu arăţi cât de independent eşti dacă nu-ţi asculţi părinţii, ci refuzând consumul de droguri, pentru că ele provoacă dependenţă.

2.Nu trebuie să-ţi urmezi grupul de prieteni în tot şi-n toate. Este important să stii să spui “NU” – asta dovedeste că ai o personalitate puternică. Încearcă să fii tu însuti, chiar dacă cei din jurul tău au altă opinie. E ceva gen: dacă cineva te pune să te-arunci într-o fântână tu o faci? E aceeaşi situaţie. Dacă prietenii tăi te duc la distrugere trebuie să-i urmezi? Nu, evident.

3. Să nu credeţi că dacă te droghezi eşti cool, lumea te admiră. Din contră: îţi poţi pierde prietenii adevăraţi,poţi pierde încrederea familiei tale.

4.Atât tutunul cât şi drogurile joacã un rol determinant în aparitia a numeroase afectiuni mortale sau invalidante la adult. Nu cred că vreţi să vă treziţi la 30 de ani că viaţa voastră e pe sfârşite.

5.Oamenii care se droghează sunt nişte oameni laşi, plini de frustrări. Ei cred că e mai ușor să iei droguri decât să-ți înfrunți demonii. E tocmai invers.

6.Cheltuiţi banii aiurea, pe când aţi putea să faceţi câteva acţiuni binevoitoare dacă tot aveţi prea mulţi.

7.O persoană care se droghează nu poate avea realizări pe niciun domeniu, nici profesional, nici familial, nici emoţional. Se trezeşte după 10 ani de consum că nu are nimic pe lume.

8. Toţi doresc sa simta altceva decat de obicei. Este gresit sa spui si sa faci: “incerc doar odata de curiozitate”. Poţi simţi altceva şi prin alte activităţi: sari cu paraşuta, fă bungee jumping, surfing, etc.

9.Bucuria provocată de droguri e trecătoare. ” De ce să fii jucăria altora ? Drogul te scoate dintr-o stare de
normalitate, sau de tulburare, te introduce în lumea falsei bucurii, după care te aruncă cu brutalitate în cumplitele chinuri ale iadului afectând atât sufletul, cât şi trupul.”
10. O dată ce începi să consumi viaţa ta nu va mai fi la fel niciodată.

Sper că pe mulţi dintre voi v-am convins şi sper să fiţi îndeajunşi de puternici să spuneţi “NU”, pentru că sigur o să fiţi tentaţi vreodată. Doar oamenii puternici şi cu voinţă pot spune NU drogurilor. Tu ce fel de om eşti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu