duminică, 22 august 2010

Rudele din Spania ale rudelor mele

Într-o postare anterioară, Rudele mele şi internetul, v-aţi dat seama cred că am şi rude(destul de îndepărtate ce-i drept) ca vai de capul lor. De fapt, lumea de la ţară e cam aşa. Astăzi vine un "om"(în limbaj popular), care era nu ştiu ce rudă cu bunică-mea, nu ştiu ce anume voia, dar m-a amuzat teribil cât l-am ascultat.

Omul ăsta trăieşte în concubinaj cu o ţigancă, iar aia are o droaie de copii, toţi " buni de mână" şi toţi dornici să se realizeze. Nu ştiu cum a pornit discuţia, dar când mi-a captat mie atenţia se vorbea despre unul din băieţii ăleia, care e plecat în Spania de câteva luni. Citez din ce spunea ăsta care era la mine în curte: "Da, X. s-a arânjat bine de tot. I-a născut nevasta. Şi i-au dat ăia apartament în Spania".
Îl întreabă tata,om cu picioarele pe pământ:"Cum să-i dea mă apartament? Parcă e singurul de acolo fară locuinţă... Ajungi la graniţă, te iau ăia de mână şi te roagă să-ţi dea apartament moca? Sunt oameni de ani de zile plecaţi acolo, cu acte în regulă, cetăţenie, muncesc pe rupte oamenii şi nici prin împrumut nu-şi pot lua apartament. Ăsta cum a reuşit?"

"Pi(ei n-au auzit de "păi") să vezi că l-a ajutat Biserica. Mai ales că acuma au şi copil, trebuia să-i ajute."
Tata: "De unde şi până unde s-a dus X. la Biserică?"
"Pi munceşte acolo, voluntar."
Tata: "El, să muncească de bună voie, neplătit? Şi cu ce se întreţin?"
"Pi munceşte dacă i-a dat ăia şi apartament acuma... Ce să facă... Da i-ajută statul. 200 de Euro îi dă pe fiecare lună pentru copil"
Tata: "Hai mă, doar nu trăiesc ei doar din 200 de euro... şi cu copil mic. Dar ia zi, apartamentul ăsta are proprietar, le-a făcut acte, cum e?"
"A, pi, nu ştiu io. Cred că le face. E la un subsol de bloc. Da cică-i frumos rău acolo..."
Tata: "Cum la un subsol de bloc mă?" Sunt apartamente şi la subsol sau i-a lăsat pe ei să stea acolo de milă?"
"Cică nu-s apartamente, doar ei stau acolo, dar cica e frumos, frumos rău. Nu se văd nici ţevi, nimica, e ca la un apartament."
Tata: "Mă, e apartament sau e ca la un apartament? Lămureşte-mă."
"Nu ştiu nici io, da las că mă duc io pă la ei şi-ţi povestesc când mă întorc, stai să mă duc întâi..."

Deci aţi înţeles: le-a dat apartament, aşa se laudă ei, dar de fapt cred c-au ocupat cu japca un subsol de bloc, iar ăia văzându-i cu copil mic i-au lăsat de milă să stea acolo. Ţiganul tot ţigan, nu mă mir să-i expulzeze şi pe ăşţia.

4 comentarii:

  1. @ Locke: :D:)) M-ai facut destul de curioasa sa te cunosc de cand imi citesti periodic blogul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Citesc de ceva timp blogul asta (si cateva altele). Mai precis, de cand tanti' Deste te are la blogroll.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Locke: Eh, nu mă are doar în Blogroll, suntem prietene apropiate.

    RăspundețiȘtergere