marți, 26 octombrie 2010

Despre Tanti Coca si personalitatea ei uimitoare

In blocul de vis-a-vis, la etajul 4 sta o femeie care ma amuza teribil. O cheama Coca, iar tot cartierul o stie ca tanti Coca. E pensionara, are dioptrii extrem de mari si vorbeste cu toata lumea. Sta toata ziua cu ochii pe geam si stie tot ce se intampla. De cate ori ma vede deschizand fereastra sau scuturand ceva, tanti Coca ma intraba de la geamul ei: " Hei, ce faci?". Iar eu ii spun ca fac bine. Probabil ma confunda cu mama. Intr-un timp o intreba pe mama ce mancare face.

Daca nu e ea la geam, e barbatul ei, pe care il cheama Nelu. Si de cate ori tanti Coca vine singura de la cumparaturi, striga din strada la barbate-su: "Neluuuuu!". Nelu nu-i raspunde pentru ca n-are chef sa vina inaintea ei sa o ajute cu plasele. Ea striga din nou. Apoi suna la interfon. Nelu nu stie sa-i dea drumul in bloc. Iar tanti Coca tipa la el: "Hai ma, ce dracu faci?"

Mai nou, tanti Coca, de plictiseala, face munca voluntara la alimentara de langa blocurile noastre. O vezi aranjand legumele, fructele si invartindu-se dintr-o parte in alta. Aseara, le dirija pe vanzatoare: "Haideti, mai repede, mai repede, ca ne apuca revelionul aici".
M-am abtinut sa nu rad.

Nu, tanti Coca nu e nebuna, dar are si ea piticii ei. Pentru mine e o femeie de treaba, care ma binedispune de cate ori o vad/aud. Cat eu scriu acest post, ea sigur sta pe scaun in balcon, cu catelul pichinez in brate. Apoi o sa lase catelul jos si o sa-si dea ghivecele de flori afara. Apoi sa le duca la loc, inauntru. Apoi o sa ia iar catelul in brate. Treaba in casa nu are, pentru ca o face Nelu. Daca se plictiseste, o sa-i spele toti maimutoii nepotului ei si o sa-i atarne pe sarme. Ii spala des. Tanti Coca are prea multa energie, dar nu prea are unde sa o foloseasca.
Ce frumos o fi sa fii pensionar si fara griji...

2 comentarii:

  1. cris,prietena de familie!26 octombrie 2010 la 21:37

    tare-i tanti coca nam stiut ca asta face am vazuto numai la magazin:D:D:D:))

    RăspundețiȘtergere
  2. buna aia cu revelionu'. Tare tanti Coca, io ma apucam de sapat in gradina in locu ei.8->

    RăspundețiȘtergere