luni, 28 iunie 2010

Copii vânduţi de proprii părinţi

Copiii romi din Ţăndărei sunt trimişi la cerşit şi la furat în Marea Britanie.

Ei au fost traficaţi de proprii părinţi pentru 20.000 de euro "bucata". Banii pe care îi strâng minorii din cerşit sunt trimişi înapoi în oraşul ialomiţean prin Western Union sau MoneyGram.

Presa din Marea Britanie a scris în repetate rânduri despre copiii de ţigani din Ţăndărei care au ajuns să cerşească pe străzile Londrei.


„The Sunday Times", august 2009: Bandele importă copiii în Marea Britanie pentru a obţine ajutoare sociale. Sistemul de operare este simplu: cei mici primeau acte false pentru ca aparţinătorii să obţină ajutoare sociale. 

„Ţăndărei, un orăşel din estul României, este una dintre bazele presupuşilor traficanţi. Aproximativ 100 de case noi, evaluate la 20 de milioane de lire, au fost construite in ultimii cinci ani. Poliţiştii britanici cred că au fost ridicate cu bani proveniţi parţial din aceste fraude", se arată în articolul publicaţiei britanice. 

„The Sun", ianuarie 2008: Copiii dispar din Ţăndărei. „Nimeni nu ştie cine este următorul. Copiii pur şi simplu nu mai apar la şcoala şi nu-i mai vedem vreodată", a declarat directoarea Steluţa Mitrea reporterilor britanici. Aceştia mai spun că „aproximativ 160 de elevi ai şcolii ar fi parte dintr-o armată din ce în ce mai mare de copii-sclavi care cereşesc sau fură pe străzile din Anglia".

(articol preluat selectiv de pe www.adevarul.ro )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu